SBB erkend-leerbedrijf-SBB

KeukenTotaal sponsor van Koken & Bakken bij POWER ZUID

Sinds de start van POWER Zuid wordt er door deelnemers gekookt. In 2010 heeft Tahereh Mojarad een kookactiviteit gestart om samen met deelnemers multicultureel te koken.

Voor deze activiteit komen de deelnemers op maandagmorgen bijeen. Ze brengen recepten mee om te bespreken en kiezen dan samen een recept uit dat ze op dinsdag gaan bereiden.

Aangezien er veel niet-Nederlandse deelnemers meedoen, kunnen ze op deze manier ook hun Nederlandse taalvaardigheden verbeteren. Dit gebeurt door het opschrijven en bespreken van de recepten in het Nederlands.

Behalve het verbeteren van de taalvaardigheden van de deelnemers is het de bedoeling van Tahereh om samen gerechten uit verschillende landen te leren koken. Hierbij worden eveneens onbekende of minder bekende ingrediënten geïntroduceerd.

De activeerders van POWER Zuid kunnen tegen een kleine vergoeding mee-eten. Hier wordt dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.
keukenl
In september 2012 werd de kookactiviteit uitgebreid met bakken. Er werd nu de ene week gekookt en de andere week gebakken.

Sinds april 2015 is er ook een bakactiviteit, deze is door Marian Strötker en Nonirta Ikhteiar gestart. Één keer per 14 dagen wordt er op donderdag gebakken.

POWER Zuid is in 2014 verhuisd van De Reulver 100 naar de Zunabrink 12. Om de kookactiviteit ook aan de Zunabrink te kunnen blijven doen is de keuken meeverhuist. Tevens is de keuken uitgebreid om de faciliteiten voor het koken & bakken verder te verbeteren. Deze verhuizing en uitbreiding is uitgevoerd door KeukenTotaal, Ossenboer 32, Enschede. Om het een en ander mogelijk te maken is KeukenTotaal als sponsor opgetreden voor POWER Zuid. We zijn KeukenTotaal dan ook zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze uitbreiding en verhuizing. Tahereh Mojarad en haar groep zijn bijzonder tevreden over de medewerking en uitvoering van de werkzaamheden door KeukenTotaal. Het resultaat heeft hier de verwachtingen overtroffen.

 

We willen dan ook namens POWER Zuid nogmaals ons dank uitspreken aan KeukenTotaal voor het prachtige resultaat, de plezierige samenwerking, de sponsoring en de uitstekende uitvoering van de werkzaamheden.